Vi satser på framtiden

SAS Bold DSD Dag2 6006 web


DSD AS er et heleid selskap av Folke Hermansen AS. Hermansen familien er aksjonærer i Folke Hermansen AS. Yuhong Jin Hermansen er styreleder i DSD AS.

Vi er 14 medarbeidere på hovedkontoret i Stavanger. I 2019 etablerte vi et representasjonskontor i Shanghai i Kina, og 15. januar 2020 endret vi navn fra Det Stavangerske Dampskibsselskab AS til DSD AS («DSD»). Investeringsteamet vårt er sammensatt av både yngre og mer erfarne medarbeidere. Summen av deres solide kompetanse gjør at vi klarer å satse på det som er her og nå samtidig som vi tenker framover.

Helt siden vi sjøsatte vår første hjuldamper i 1855, har vi skapt, forvaltet og utviklet verdier. Verdier, bedrifter og pågangsmot har formet en del av vår nasjonale industri- og kulturhistorie.

Vi har primært drevet industrielt innen transport og maritim virksomhet. Konsernet er nå i endring og har høye ambisjoner. Vi satser på teknologiske og bærekraftige selskaper innen mobilitet, hav, reiseliv og helse. Bærekraft, aktivt eierskap og verdiutvikling skal være grunnpilarer for konsernets videreutvikling.

Som et familieeid konsern tror vi på verdiskaping gjennom langsiktighet og innovasjon. Vi jakter alltid på bærekraftige muligheter og gir mennesker og teknologi tid og rom til å blomstre. Det er kjernen i det vi driver med. Det er DSD.


SAS Bold DSD Dag3 8577 web

Vårt Investeringsteam

I DSD har vi kultur og historie for å se framover og ha et bevisst forhold til omgivelsene rundt oss. Vi investerer i mennesker som vil realisere grensesprengende ideer, skape verdensledende teknologi og bidra i samfunnet vi er en del av. Vi har ingen ambisjon om å følge utviklingen. Vi skal være med og lede den. Det har vi gjort i over 160 år. Og det skal vi gjøre i over 160 år til.

SAS Bold DSD Dag3 9350 web

Kjartan Melberg er investeringsdirektør med lang og variert bakgrunn fra flere og ulike bransjer.

Martin Okland DSD direktor FU

Martin Økland er direktør for forretningsutvikling og er en vital del av investeringsteamet der DSD ønsker å finne muligheter innenfor våre ulike virksomhetsområder.

Siv Christensen DSD sept 2021

Siv Christensen er finansdirektør og har lang erfaring med økonomi og finans fra blant annet Norske Shell.

SAS Bold DSD Dag3 9238 uferdig utvalg

Ingvald Løyning har vært konsernleder for DSD siden 2015. Han har betydelig ledererfaring og styreerfaring fra en rekke ulike selskaper og bransjer.

Historien vår

I DSD har vi kultur og historie for å se framover og ha et bevisst forhold til omgivelsene rundt oss. Vi investerer i mennesker som vil realisere grensesprengende ideer, skape verdensledende teknologi og bidra i samfunnet vi er en del av. Vi har ingen ambisjon om å følge utviklingen. Vi skal være med og lede den. Det har vi gjort i over 160 år. Og det skal vi gjøre i over 160 år til.

1855

DSD ble etablert 12. februar 1855 for å få bygget og satt i drift hjuldamperen ”Ryfylke” i de første, kommersielle båtrutene i Ryfylke.
Om DSD

1879

DSD satser internasjonalt gjennom å vinne konkurransen om en treårskontrakt på sommerpostruten mellom Kristiansand og Fredrikshavn på Jylland i Danmark.
Artboard 1

1919

DSD går inn i Hurtigruten og gir Stavanger ukentlig tilknytning til ruten mellom Bergen og Kirkenes.
Om DSD 2

1960

Norges første hydrofoilbåt Vingtor ble satt inn i Norges første hurtigbåtrute mellom Stavanger, Haugesund og Bergen. Med en fart på 35 knop gjorde Vingtor unna reisen på bare fire timer.
Om DSD 3

1989

DSD går inn i internasjonal skipsfart gjennom DSD Shipping AS. Innen kort tid blir det signert kontrakt om kjøp av fem tankskip.
Om DSD 4

2004

Nor-Cargo selges til Posten Norge AS. Nor-Cargo shipping blir til Nor Lines AS. Nor Lines etablerer kort tid senere et landsomfattende landtransportsystem.
Om DSD 5

2009

Verdens tre første passasjerferjer på naturgass (LNG) settes inn i det store pendlersambandet Nesoddtangen-Aker Brygge i Oslo.
Om DSD 6

2011

Nor Lines blir et heleid datterselskap av DSD.

DSD overtar 100 % av aksjene i Tide Sjø AS, hvor selskapet skifter navn til Norled AS.

Om DSD 7

2015

Norled setter verdens første batteridrevne 0-utslippsferje, Ampere, inn i ferjesambandet Lavik-Oppdal i Sogn.

Nor Lines får levert to prisbelønte 100 % LNG-drevne godsskip.

Uten navn 1

2017

DSD kjøper 100 % av aksjene i Tide ASA.

Virksomheten til Nor Lines blir solgt til Samskip.

DSD Shipping signerer avtale om kjøp av fire nye tankskip.

SAS Bold DSD Dag1 4438 web

2019

Norled selges til CapMan Infra og CBRE Caledon Management.

Go Fjords implementeres i DSD og markerer en ny satsing mot det internasjonale turistmarkedet.

Last ned

2020

Selskapet endrer navn fra Det Stavangerske Dampskibsselskab AS til DSD AS («DSD»).
DSD logo 01

2021

DSD gjennomfører sin første investering innen sektoren Helse gjennom selskapet Tidewave.

Tidewave 76

Utmerkelser og milepæler

Hos oss blir ambisiøse ideer til grensesprengende resultater. Slik skaper vi verdensledende, miljøvennlig og bærekraftig teknologi.

 1. År: 2013
  Utmerkelse:
  • Green Ship Award
  • NHO Transport og Logistikk sin Miljøpris
  • Forsknings- og nyskapningsprisen
 2. År: 2014
  Utmerkelse:
  • Ship of the Year
  • Thor Heyerdahl-prisen
  • Næringslivets Klimapris
 3. År: 2015
  Utmerkelse:
  • Verdens mest miljøvennlige godsskip, LNG-skipene Kvitbjørn og Kvitnos, døpes og settes i drift.
  • Verdens første batteridrevne 0-utslippsferje, Ampere, settes i drift.
 4. År: 2017
  Utmerkelse:
  • Hybridferjen MS Folgefonn blir verdens første ferje med trådløs lading.

Management

 • SAS Bold DSD Dag3 8759 web

  Portrettbilde av Ingvald Løyning

  Ingvald Løyning

  Konsernleder

 • SAS Bold DSD Dag3 8203 web

  Portrettbilde av Kjartan Melberg

  Kjartan Melberg

  Investeringsdirektør

 • SAS Bold DSD Dag3 8077 web

  Portrettbilde av Martin Økland

  Martin Økland

  Direktør Forretningsutvikling

 • Siv Christensen, Finansdirektør

  Portrettbilde av Siv Christensen

  Siv Christensen

  Finansdirektør

Styret

 • Skjermbilde 2020 09 02 kl 16 14 42

  Portrettbilde av Yuhong J. Hermansen

  Yuhong J. Hermansen

  Yuhong Jin Hermansen er styreleder og majoritetseier i DSD. Hermansen har til sammen over 25 år arbeidserfaring innen shipping, finans investering og ledelse. Hermansen er bl.a styremedlem i Stavanger Næringsforening, og har tidligere også vært styreleder i Tide, og styremedlem i NHOs sentralstyre og i Skagen Fondene.

 • Skjermbilde 2020 09 02 kl 16 01 15

  Portrettbilde av Bjørn A. Dahle

  Bjørn A. Dahle

  Bjørn Anders Dahle er nestleder i styret i DSD, og har vært en del av styret i konsernet siden 2013. Dahle er eier og daglig leder i Mento AS.

 • Eirik B Monsen 2018 Kopi 002

  Portrettbilde av Eirik Børve Monsen

  Eirik Børve Monsen

  Eirik Børve Monsen har vært styremedlem i DSD siden 2020. Børve Monsen er konserndirektør for økonomi og finans i Lyse-konsernet. Børve Monsen har også erfaring som CFO i Akva Group, fra ulike posisjoner i Telenor, samt som revisor og rådgiver i KPMG. Han har styreerfaring fra en rekke selskap i Norge og utlandet.

 • Lena sorthvitt 2

  Portrettbilde av Lena Nymo Helli

  Lena Nymo Helli

  Lena Nymo Helli har vært styremedlem i DSD siden 2021. Nymo Helli er daglig leder i Norway Health Tech, og har lang erfaring fra både nasjonal og internasjonal legemiddelindustri, og har tidligere vært Venture Partner i oppkjøpsfondet Hadean Ventures hvor hun jobbet med helserelaterte oppstartsselskaper.

 • Anita Krohn Traaseth til web

  Portrettbilde av Anita Krohn Traaseth

  Anita Krohn Traaseth

  Anita Krohn Traaseth kom inn som styremedlem i DSD i 2021. Krohn Traaseth har siden 2019 jobbet som rådgiver for EU-kommisjonen med opprettelsen av European Innovation Council (EIC). Hun har tidligere vært administrerende direktør i Innovasjon Norge, og fra 2019 ledet hun regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren.

Kontakt oss

Har du spørsmål om mulige investeringer, eller har du et selskap eller en idé som du vil at vi skal ta en titt på? Enten om det er et fond, selskap, prosjekt eller annet interessant, så tar vi gjerne en prat.