Mobitech får inn DSD som ny eier

Du har kanskje sett at noen tar foto av nummerskiltet ditt når du tar bilferge i Norge? Løsningen som kobler bilskiltet til din betaling, er utviklet av selskapet Mobitech. Det er et norsk selskap som utvikler og leverer billetteringsløsninger for ferge, hurtigbåt og buss. Nå har DSD inngått avtale om kjøp av selskapet.

Mobitech DSD fra venstre lars bjonnes ellen uttakleiv martin okland tormod bo

- Etter en rekke år og en fantastisk utviklingsreise for Mobitech, har vi kommet til at det beste for selskapet nå er å overlate Mobitech til nye eiere, og da falt valget på DSD, sier Lars Bjønnes og Ellen Uttakleiv, eiere av Mobitech.

Både Bjønnes og Uttakleiv arbeider i Mobitech og begge skal etter hvert gå av med pensjon.

- For oss har det vært avgjørende å få inn en ny, norsk eier som kjenner både oss og bransjene vi opererer i, som har et langsiktig eierperspektiv og sunne verdier. Vi har ønsket å få en eier som har ambisjon om å forbedre og løfte selskapets produkter og systemer videre. Ikke minst har det vært avgjørende at det kommer inn en eier som ser verdien av det våre medarbeidere er med og skaper, og som vil investere i våre ansatte og kunder, sier Bjønnes og Uttakleiv.

- Denne eieren mener vi at vi har funnet i DSD. Vi er glade for at DSD, et solid familieeid selskap fra Stavanger med lang historie og erfaring fra transport til sjøs og til lands, ønsker å satse på Mobitech og vår teknologi, sier Bjønnes og Uttakleiv.


- Vi er veldig glade for at vår interesse for selskapet har resultert i at vi fremover skal få gleden av å være med på neste etappe av Mobitechs utviklingsreise, sier Martin Økland, direktør for forretningsutvikling i DSD.

DSD på sin side forteller at de tok kontakt med Mobitech fordi de ser et stort potensial i selskapet.

- Vi er veldig glade for at vår interesse for selskapet har resultert i at vi fremover skal få gleden av å være med på neste etappe av Mobitechs utviklingsreise, sier Martin Økland, direktør for forretningsutvikling i DSD. Økland har også ansvar som styreleder i selskapene i DSDs eierportefølje som satser på teknologiløsninger innen reiseliv.

- Produktene Mobitech i dag leverer er teknologisk langt fremme. Vi ser frem til å skape nye løsninger, videreutvikle samarbeidet med kundene, og utforske muligheten for å ta steget ut mot det internasjonale markedet, fortsetter Økland.

- Men heldigvis vil dagens eiere fortsette i Mobitech i en periode fremover for å sikre en god overlappingsperiode og kompetanseoverføring til de nye ressursene som kommer inn, sier Økland.