Kite blir en del av DSD Explore

Z Event Gruppen, som har vært en del av DSD Explore siden høsten 2023 satser videre innenfor event, og investerer i Kite Kommunikasjon og event. Et samlet Z Event og Kite danner grunnlaget for DSD Explores nasjonale eventsatsing. DSD Explore fortsetter dermed sin ambisjon om å bygge Norges mest fremoverlente event- og reiselivsselskap. Med Kite inn i familien, blir event-muskelen ytterligere styrket.

Kite large conference28
Kite og Terje 002

Fra venstre: Bjarne Berger (partner Kite), Torunn Vigmostad Steinhaug (partner Kite), Trine Rygh-Johansen (partner Kite), Terje Hatlen-Stokke (konsernleder DSD Explore), Trude Fjærli Linge (partner og byråleder Kite), Mark Olman (partner Kite). Foto: Sebastian Dahl.

- Vi har over en lengre periode kartlagt markedet og snakket med flere selskaper, og mener vi har funnet den beste matchen med Kite og Z Event. Begge har levert gode resultater over tid og de kompletterer hverandre faglig. Vi opplever at det er en svært god kulturell kobling, hvor begge parter er motivert for å være med på en vekstreise og skape noe større sammen, sier Terje Hatlen-Stokke, konsernleder i DSD Explore.

- Vår strategi var opprinnelig organisk vekst på egen kjøl, men når den beste event-aktøren og DSD Explore banket på døren med et norsk eierskap og nasjonal strategi, ble vi overbevist. Det er lett å se at dette er forretningsmessig riktig, med vekst i opplevelsesøkonomien, en konsentrasjon i offentlige anskaffelser og en profesjonalisering av bransjen, uttaler Bjarne Berger er styreleder og partner i Kite.

De fem eierne i Kite re-investerer alle i DSD Explore.

Selskapene skal etter hvert samles under navnet Z Event.

Z Event og Kite flytter sammen i Z Event sine lokaler i Pilestredet 27 i løpet av april. Navnet på det sammenslåtte selskapet blir Z Event, og selskapene skal sammen forme innholdet på sin felles merkevare. Z Event Oslo vil være motoren for videre utvikling av den nasjonale satsingen.

Z Event fortsetter sin ekspansjon på flere lokasjoner i Norge. 25. januar i år ble Z Event Trondheim lansert, og Z Event Bergen vil være oppe og stå om kun kort tid.

Skjermbilde

Trude Fjærli Linge (byråleder Kite) til venstre og Thomas Strandskogen (adm.dir. Z Event) til høyre. Foto: Sebastian Dahl

Ledelse av det fremtidige Z Event

Thomas Strandskogen vil fortsette å lede Z Event som administrerende direktør, og Trude Fjærli Linge fra Kite vil gå inn som byråleder av Z Event Oslo. Thomas Strandskogen har vært avstandsforelsket i Kite gjennom flere år:

- Jeg har alltid hatt stor respekt for Kite. De er strategisk sterke, profesjonelle til fingerspissene, og de er i tillegg veldig hyggelige folk som jeg har hatt lyst til å jobbe sammen med lenge. Nå blir det endelig virkelighet!

Trude Fjærli Linge gleder seg til å ta fatt på oppgaven som byråleder:

- Jeg klør i fingrene etter å komme i gang, våre to kulturer har alle muligheter for å lykkes sammen. Vi blir sterkere sammen enn hver for oss, og vi skal bygge på det beste fra begge organisasjoner. Kundene kommer til å beholde sine team som før, men jeg tror de raskt kommer til å få gleden av synergieffektene ved en samling av selskapenes ressurser og kompetanse.

DSD Explore sitt samfunnsoppdrag står sentralt

DSD Explore skaper noe helt nytt innen reiseliv og event, basert på vårt samfunnsoppdrag: å bidra til lokale robuste helårlige arbeidsplasser. Når vi bygger broer mellom eventselskaper, aktivitetsselskaper, reiseliv og kommunikasjon kan vi bidra til å realisere helårsturisme i Norge. DSD Explores selskaper har i dag en god, nasjonal spredning med fotfeste fra Lofoten i nord, via Trondheim og Bergen til Oslo i sør. Og vi stopper ikke her!