Felleskjøpet Rogaland Agder og DSD AS går sammen om internasjonal satsing på fôr til kjæledyr

Felleskjøpet Rogaland Agder SA (FKRA) og DSD AS har i dag inngått en avtale hvor DSD går inn på eiersiden i FKRAs britiske datterselskap Fish4Pets (F4P). Formålet med avtalen er at partene sammen vil utvikle satsingen mot markedet for fôr til kjæledyr internasjonalt.

Fish 4 Pets Loyning Feedt Christensen Vabo

Fish4Pets sine produkter er bærekraft i praksis ved at fôret til kjæledyr blir produsert ut fra avskjær fra fisk istedenfor at det blir avfall. På bildet fra venstre; konsernleder i DSD, Ingvald Løyning, direktør for forretningsutvikling i FKRA Roar Feedt, finansdirektør i DSD Siv Christensen og administrerende direktør Per Harald Vabø i FKRA.

-Vi er svært fornøyde med å ha inngått denne avtalen. I DSD har vi funnet en partner som kan bidra til å styrke F4P for videre vekst i et internasjonalt marked med stort potensial. Det er to solide og lokalt forankrede aktører som nå har funnet sammen, sier administrerende direktør i FKRA, Per Harald Vabø.

F4P selger marinbasert fôr for hund og katt til kunder i over 35 ulike land, hvor Kina er det største markedet. Produksjonen foregår blant annet ved FKRAs fabrikk i Hillevåg. Sammen med sin kinesiske partner, har F4P også nylig bygget en fabrikk for produksjon av kjæledyrfôr i Kina.

- Dette er en spennende, ny investering for DSD innen vår satsning på sektoren hav. Vi synes det er ekstra gledelig at partnerskapet med FKRA bidrar til lokal verdiskapning i regionen, samtidig som vi får muligheten til å utvikle F4P ytterligere internasjonalt, sier konsernleder i DSD, Ingvald Løyning.

Produktet F4 P

Fish4Pets produserer fôr til katter og hunder, og produktene som selges i over 35 ulike land har vunnet en rekke priser.

FOTO produksjonshall Christensen Feedt Vabo Loyning

På Hillevåg utenfor Stavanger produserer Fish4Pets om lag 2500 tonn årlig med kjæledyrfôr. I tillegg har selskapet eierandel i en fabrikk i Kina.

DSD er et familieeid investeringselskap med en lang historie fra 1855 som satser innenfor fire sektorer; hav, mobilitet, reiseliv og helse. Sentralt i selskapets strategi står bærekraft, regional utvikling og aktivt eierskap.

- F4P sin innovative forretningsmodell og selskapets prisbelønte produkter passer godt inn i vår investeringsfilosofi. Vi skal gå inn i selskaper med vekstpotensial som jobber for mer bærekraftige løsninger. Produktene til F4P baserer seg på rest-råstoffer fra sjøen, og vi ser at etterspørselen etter mer bærekraftige alternativer innen fôr til kjæledyr er økende, fortsetter Løyning.

I forbindelse med avtalen vil det bli foretatt en emisjon hvor DSD oppnår en eierandel på 24%, mens FKRAs eierandel etter emisjonen vil være på 75%.

F4P har allerede en solid markedsposisjon i Storbritannia, Norge og Kina, og har et godt utgangspunkt for ytterligere internasjonal vekst. Finansdirektør i DSD, Siv Christensen, vil gå inn i styret i F4P, og hun ser frem til å bidra til ytterligere vekst for selskapet.

- Salg av hunde- og kattemat er et stort og voksende marked, og F4P har gjennom nytenkende produkter truffet en nisje i markedet. Mange forbrukere er opptatt av å spise mer bærekraftig produsert mat. I tråd med trenden med økt humanisering av kjæledyr mener vi derfor at F4P er godt posisjonert for å ta større deler av markedet for kjæledyrfôr med fisk som råstoff, sier Siv Christensen.

FOTO loyning Vabo Christensen Feedt

- Mange forbrukere er opptatt av å spise mer bærekraftig produsert mat. I tråd med trenden med økt humanisering av kjæledyr mener vi derfor at F4P er godt posisjonert for å ta større deler av markedet for kjæledyrfôr med fisk som råstoff, sier Siv Christensen, finansdirektør i DSD.

Kort om selskapene:

Om F4P:
Fish4Pets® er basert og har hovedkontor i Worcestershire, England. Selskapet produserer og selger dyrefôr i premiumsegmentet og står bak merkevarene Fish4Dogs® og Fish4Cats®. Se mer: Fish4Pets®

Om FKRA:
Felleskjøpet Rogaland Agder er en samvirkebedrift med hovedformål å arbeide for økt lønnsomhet for bonden gjennom omsetning av driftsmidler til landbruket i Rogaland, Agder og Vestland fylke sør for Hardangerfjorden. Konsernet har 500 ansatte totalt. Felleskjøpet Rogaland Agder | Felleskjøpet Rogaland Agder (fkra.no).

OM DSD AS:
DSD er et familieeid investeringsselskap eid av Hermansen-familien. Selskapet har sitt utspring og hovedkontor i Stavanger, og DSD har vært stolt eier av selskaper innen godstransport, passasjertjenester og internasjonal shipping siden 1855. DSD har som mål å være en pådriver for bærekraftig utvikling, og satser på eierskap i selskaper innen mobilitet, hav, reiseliv og helse. DSD-konsernet har i dag eierskap i selskaper med nærmere 5.000 ansatte totalt.