DSDs Adventure Tech med rekordvekst:
Skal levere teknologiløsninger til Høyt & Lavt Gruppen

- Vi har valgt å ta skikkelig sats og utvikle teknologiløsninger til reiselivet - og det midt i en pandemi. Det har jo gått over all forventning, sier Martin Økland, direktør for forretningsutvikling i DSD og styreleder i Adventure Tech.

Bilberry i bruk i aktivitetsbedrift

Foto: XXLofoten.

Det stavangerbaserte investeringsselskapet DSD står bak Adventure Tech, en teknologisatsing som retter seg mot morgendagens tilretteleggere av gode, sømløse opplevelser.

- Å utforske, søke og speide etter noe nytt ligger i vårt DNA. I Adventure Tech utnytter vi dette sammen med vår lange erfaring med persontransport til lands og til vanns. Vi vet hva som skal til for å skape gode opplevelser og reiseminner. Covid-19 sendte reiselivsnæringen inn i en dyp krise, men vi valgte å bruke pandemien til å satse på ny teknologi som retter seg mot morgendagens tilretteleggere av gode, sømløse opplevelser, forteller Martin Økland, direktør for forretningsutvikling i DSD og styreleder i Adventure Tech.

Adventure Tech sitt første produkt er Bilberry. Det er en programvare aktivitetsbedrifter kan benytte til alt som er viktig for å skape gode opplevelser og drive lønnsomt, inkludert alt fra online booking, eventhåndtering, skreddersøm og pakketering til oppsalg. I tillegg til salg og distribusjon gir Bilberry kontroll på drift og leveranse gjennom personell- og ressursstyring.

Bilberry ble lansert i januar 2021 og hittil har om lag 60 reiselivsselskaper valgt programvaren.

- Bilberry har hatt en eventyrlig lanseringsreise. Det er svært motiverende at vi vinner i konkurranse med etablerte internasjonale aktører. Hvem skulle tro at å starte å selge et nytt digitalt produkt for aktivitetsbedrifter midt i en pandemi der all aktivitet har vært enten frarådet, eller strengt regulert skulle lykkes? sier Frode Myrseth, administrerende direktør i Adventure Tech.

Martin Okland DSD direktor FU

- Covid-19 sendte reiselivsnæringen inn i en dyp krise, men vi valgte å bruke pandemien til å satse på ny teknologi som retter seg mot morgendagens tilretteleggere av gode, sømløse opplevelser, forteller Martin Økland, direktør for forretningsutvikling i DSD og styreleder i Adventure Tech.

Trond Fagerland ceo hoyt og Lavt

- Bilberry ble programvareløsningen for vårt selskap fordi det løser flere av våre dagligdagse driftsutfordringer i ett og samme system, sier rond Fagerland, administrerende direktør i Høyt & Lavt Gruppen AS.

Norges største nettverk av klatreparker på kundelisten
Siste tilskudd til Bilberrys kundeliste er Høyt & Lavt Gruppen AS.

- Vi ser frem til å ta i bruk Bilberry i samtlige av våre klatresentre og -parker i løpet av de nærmeste 2 årene. For oss betyr det enkelhet for kundene i bestillingsprosessen, et bedre og mer oversiktlig verktøy for oss i kundeoppfølgingen, samt bedre muligheter for ressursstyring, sier Trond Fagerland, administrerende direktør i Høyt & Lavt Gruppen AS.

- Bilberry ble programvareløsningen for vårt selskap fordi det løser flere av våre dagligdagse driftsutfordringer i ett og samme system. Det gir oss god styring og kontroll på det vi jobber hardt for å skape for kundene våre; glede, mestring og gode klatreopplevelser, fortsetter Fagerland.


- Vi er veldig tilfredse med at vi har fått til et samarbeid med klatreparkene Høyt & Lavt. De tilbyr attraktive produkter og har en sterk markedsposisjon. Vi er stolte over å kunne samarbeide med en så solid aktør, uttaler Myrseth.

Nylig har også seilskipene Statsraad Lemkuhl, fullriggeren Sørlandet og Christan Radich valgt å ta i bruk Bilberry.

- DSD har maritime tradisjoner helt tilbake til 1855. Det er kjekt at et av våre selskaper kan levere ledende teknologiløsninger til seilskipene som er en viktig del av kulturarven vår, uttaler Økland.

- Vi har et klart mål om å bli markedsledende i Norge, samtidig som vi vil ta Bilberry internasjonalt. Det globale markedet for aktivitetsturisme er stort og forventes å vokse betydelig fremover. Vi jobber også med andre teknologiløsninger for reiselivet som vi gleder oss til å gå til markedet med, sier Myrseth.

Arkivbilde Statsraad Lehmkuhl under seil til havs OOC 00004 1920 Foto Richard Sibley

Seilskipene Statsraad Lemkuhl, Christan Radich og fullriggeren Sørlandet har også valgt å ta i bruk Bilberry. Foto: Richard Sibley.