DSD satser på smittevernsteknologi gjennom Resani AS

DSD blir med på laget når helseteknologiselskapet Resani AS henter 15 millioner kroner i frisk kapital. Resani utvikler teknologi som revolusjonerer hvordan sykehus og helseinstitusjoner jobber med håndhygiene.

Resani

Kine Norland, Head of Growth og CEO Per Ivar Selvaag i Resani ser frem til å få fart på salget og produktutviklingen av deres innovative smitteteknologi.

Startupen flyttet fra Oslo til Stavanger i 2021, og teamet er nå lokalisert i Stavanger og Bergen med totalt 10 ansatte.

Målet med teknologien er å styrke smittevernet for både ansatte og pasienter. Det skal blant annet skje ved at større datasett predikerer smitteutbrudd og gjør det mulig å drive smitteoppsporing i sanntid.

I et pilotprosjekt ved Sunnaas sykehus høsten 2022 førte løsningen til at flere ansatte oppfylte kravene rundt håndhygiene med en økning fra 25 prosent til 92 prosent under prosjektperioden.

På sikt er drømmen å jobbe mot en fremtid fri for sykehusbakterier. Det skal bidra til å spare liv og redusere sykefravær og styrke grunnbemanningen ved helseinstitusjoner.

To Stavanger-eiere

Majoritetseieren «familieforvalterselskapet» TD Veen, som i sin tid ble startet av Skagen-medgründer Tor Dagfinn Veen, får nå selskap av en annen Stavanger-investor, DSD som forvalter milliard-formuen etter Folke Hermansen.

Mens TD Veen ofte investerer i selskaper med en sosial profil eller et klart miljømandat, søker DSD bredere (se faktaboks).

–TD Veen er godt fornøyd med å få DSD som medinvestor. De vil bidra med kunnskap, nettverk og kompetanse som bistår Resani i den videre veksten, sier Øyvind Schanke, investeringsdirektør i TD Veen og styreformann i Resani.

–Kapitalen skal brukes til kommersialisering og produktutvikling, sier Per Ivar Selvaag, CEO i Resani.

Selvaag kommer fra stillingen som leder for Human Centered Design i Equinor, Data Science, og har fra før bakgrunn som leder for Bay Area (California) basert konsulentselskap, samt lang erfaring som design leder for flere anerkjente bilselskap.


Kjartan melberg DSD investeringsdirektor 2

Investeringen i Resani er en del av DSDs strategi om å vokse innenfor segmentet helse og helserelatert teknologi. Bildet viser investeringsdirektør i DSD, Kjartan Melberg. Foto: Thomas Haga.

– Med Covid-19 pandemien frisk i minne vil behovet for å sikre god smittekontroll bli enda viktigere både i Norge og resten av verden i årene som kommer. Vi i DSD synes Resanis innovative dispenserprodukter innen hånddesinfeksjon utmerker seg som både unike og attraktive, og selskapet passer godt inn i DSDs satsingsområde innenfor helserelaterte tjenester, sier Kjartan Melberg, investeringsdirektør i DSD.

Helseklyngen Norwegian Smart Care ClusterBåde Resani og DSD er aktive medlemmer av Norwegian Smart Care Cluster. Nylig var Resani med i akseleratorprogrammet EIRA, noe de var meget fornøyd med.

– Vi fikk utrolig mye igjen av å være med i dette programmet, spesielt samlingen om kapitalinnhenting hvor vi fikk mange nyttige tips og informasjon om hvordan og hva investorer ser etter. Jeg kan varmt anbefale EIRA, sier Kine Norland, Head of Growth i Resani.