EN
NO
DSD og Herfo Finans donerer midler til sykehus i Wuhan

For å hindre videre spredning av coronaviruset, har DSD og Herfo Finans donert 10 000 kroner hver til et innsamlingsinitiativ der pengene skal gå til desinfeksjonsmiddel og smitteverns-utstyr til sykehus i Wuhan.

- I DSD sin nye eierstrategi skal vi satse på helse og helsesektoren, og med den kritiske og krevende situasjonen som Kina nå opplever, syntes vi dette var et tydelig definert prosjekt som vi ønsker å støtte, sier konsernsjef i DSD Ingvald Løyning.

- Herfo Finans har definert FNs bærekraftsmål nr. 3 «God helse» som ett av fire utvalgte bærekraftsmål selskapet skal engasjere seg i, og vi er glade for å kunne bidra til å begrense spredning av viruset, sier administrerende direktør Petter Fossan i Herfo Finans.

I tillegg har selskapene tette bånd til Kina og en medarbeider bosatt i den kinesiske byen Shanghai.

Et hittil ukjent coronavirus har forårsaket et pågående utbrudd av lungebetennelse i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina.

Viruset har fått stor internasjonal oppmerksomhet, både fordi det har spredt seg til andre land, men også fordi man så langt ikke har identifisert noen form for vaksine eller forebyggende medisiner.

Pengedonasjonen skal gå til forsendelser av desinfeksjonsmiddel og smitteverns-utstyr til Hubei-provinsen, der mye av dette utstyret begynner det å bli en generell mangelvare i provinsen. Spesielt til helsepersonell er det vanskelig å få tak i utstyr.  

Det er Xuesong Chen, som er bosatt i Stavanger, som står bak innsamlingsaksjonen i Norge. Hun har studert i Wuhan og har fremdeles både familie og venner i denne byen.

Tilbake til nyheter